Tips voor je eerste huis

Ga jij voor het eerst op jezelf wonen? Grote kans dat je nog niet super veel spaargeld hebt. Misschien studeer je nog wel en heb je al helemaal niet zo veel te besteden. Wij hebben wat tips voor jou op een rijtje gezet om je huis nog steeds leuk en volledig in te richten, dus lees snel verder! 

Tip 1: Maak vooraf een lijstje

Maak een lijstje met benodigdheden, dit is ook handig om te doen als je nog niet van plan bent om te verhuizen. Zo kan je langzaamaan alvast beginnen met spullen sparen voor jouw toekomstige huisje. Een bank is waarschijnlijk niet handig om alvast te kopen maar pannen, servies, bestek, keukengerei etc. is allemaal fijn om alvast in te slaan! Naast dat het handig is om alvast wat spullen te verzamelen is het ook handig om alvast een lijstje te maken met al de spullen die je nog moet kopen. Schrijf letterlijk alles op wat je kan bedenken, zoek de prijzen hiervan op en tel het bij elkaar op. Zo heb je een spaardoel en is het een stuk makkelijker om te sparen. 

Tip 2: Maak een prioriteitenlijstje

Ga je eindelijk verhuizen? Bedenk dan eerst wat het belangrijkst is om te kopen. Een stofzuiger is belangrijk om te kopen terwijl decoraties in het begin nog niet belangrijk zijn. Het is fijn om een wasmachine te hebben maar je zou nog even zonder droger kunnen. Misschien vind je het aller belangrijkst dat je een bank hebt in je woning, koop die dan als eerst en bedenk wat je daarna het belangrijkst vindt. Werk zo jouw prioriteitenlijstje af. 

Tip 3: Goedkoop is duurkoop

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, is de kans groot dat je nog niet super veel spaargeld hebt. De kans is groot dat je eerst bij de Ikea gaat kijken en dat je veel spullen bij de Action zal inslaan. Er is niets mis met de Ikea en Action maar zorg ervoor dat je veel research doet en spullen met elkaar vergelijkt. Probeer niet het goedkoopste product wat je tegenkomt te kopen zonder eerst te vergelijken, in dit soort gevallen klopt vaak het dat goedkoop, duurkoop is. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld veel research doet naar een goede wasmachine, je wilt niet dat je over een paar maanden weer niet een nieuwe wasmachine moet kopen. Desnoods kan je ook op veel sites een wasmachine tijdelijk huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *