De voordelen van yoga

0 0
Read Time:1 Minute, 42 Second

Veel mensen hebben de indruk dat yoga een sport voor oudere vrouwen is. Gelukkig begint het steeds meer een trend te worden onder de jongeren. Yoga is namelijk super goed voor de mentale en fysieke gezondheid. In deze blogpost leggen we de voordelen van yoga uit. 

  1. Mentale gezondheid

Yoga zorgt voor mentale rust (inner peace), zelfvertrouwen, geduld en geluk. Dit alleen al is een reden om aan yoga te beginnen. Vooral in de tijd waarin wij leven, waar alles zo snel gaat is het super fijn om tot rust te komen met yoga. Yoga werkt stress verminderd en zal er voor zorgen dat de mentale gezondheid beter wordt. Het effect hiervan is dat je weer lekker in je vel zit en zelfverzekerder wordt!

  1. Flexibiliteit

De volgende reden om met yoga te beginnen, is voor veel mensen een belangrijke reden, namelijk lenigheid. Van yoga wordt je flexibeler wat super fijn is als je bijvoorbeeld door jouw kantoorbaan stijf bent geworden. Voor yoga moet je langdurig in lastige poses staan en veel stretchen, dit zorgt ervoor dat je leniger én sterker wordt. 

  1. Gespierder lichaam

Veel mensen hebben de indruk van yoga dat het een sport is voor oudere vrouwen waarin je in kleermakerszit stilzit en ademt, dit klopt natuurlijk niet. Van yoga kun je juist heel gespierd worden. Met de verschillende houdingen train je vaak het hele lichaam. Voor mensen die rugklachten hebben werkt yoga ook super goed, je spant namelijk met veel oefeningen je core aan.

  1. Fysieke gezondheid

Naast dat je gespierder en fitter wordt, heeft yoga ook andere gezondheidsvoordelen. Door yoga kan je namelijk beter slapen, daarnaast helpt yoga je ook om af te vallen! 

Er bestaan veel vormen van yoga, de een vindt hot yoga leuk de andere yin yoga, maar zo zit er voor iedereen wat leuks bij! Oriënteer je in de soorten yoga en je zal gelijk een soort yoga vinden die jou een betere versie kan maken. Daarnaast maak je ook gebruik van bovenstaande voordelen. Dus, veel redenen om aan yoga te beginnen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *